next prev (Gå til forrige/neste prosjekt)

Havnelageret "Å skape fremtid av fortid" - Entra Eiendom

Ferdigstilt juli 2007 - november 2008

Om prosjektet

Historisk bygg fra begynnelsen av 1900-tallet som ble brukt til lager for varer fra hele verden. Havnelageret var nordeuropas største betongbygg. I 1980-årene ble det gjort om til kontorer. Etter en ny omfattende ombygging ble Havnelageret offisielt åpnet av ordfører Fabian Stang i november 2008.

Ønsker

Formidle en moderne utgave av historien om Sildegrossisten Jacob Schram som sammen med arkitekt Bredo Berntsen, realiserte drømmen om et Havnelager i Oslo. Prosjektet ble på folkemunne kalt for "Jacobs Drøm" for "en slik himmelstrebende bygning hadde byen aldri sett maken til".

Løsning

Grafiske designere og billedkunstnere utarbeidet en rekke illustrasjoner basert på og inspirert av historisk dokumentasjon. Disse ble malt direkte på veggene i kantina. Fargene ble spesialblandet på stedet. I samarbeide med Porsgrund Porselen laget vi krus med motiver fra utsmykningen. Disse ble gitt bort som gaver til leietagerne.

Historien var så spennende og omfangsrik at Kom Inn videreutviklet ”Jacobs Drøm” i samarbeid med et filmproduksjonsselskap. Resultatet ble en kortfilm som til tider vises i vestibylen.

Tilbake til prosjektene

Kontributører